Hoe maak ik de tuin gezellig?

Een goed onderhouden en mooi ingerichte tuin is een gezellige leefruimte rondom je woning. Voor veel mensen is de tuin een van de meest gebruikte ruimtes om in te verblijven. Deze ruimte wil je natuurlijk gezellig inrichten. Maar veel mensen zien op tegen ingrijpende werkzaamheden om de tuin gezellig te maken. Dat is ook helemaal niet nodig. We geven je 10 tips om je tuin gezellig te maken.

Choissia Ternata voor een bijenrijke tuin

Choissia Ternata voor een bijenrijke tuin

Tip 1 – Verleng je woonkamer tot in de tuin

Het is lekker weer, dus je wilt in de tuin zitten. Beschouw je tuin eens als een verlengstuk van je woonkamer. Kunnen de deuren open van je woonkamer? Zet dan je meubels eens buiten. Of zet die bloempotten eens binnen. Je zult zien dat er een mooie aansluiting tussen binnen en buiten ontstaat.

Tip 2 – Zet bloemen en planten in objecten

Dat je bloemen en planten in bloembakken en kruiwagens kunt zetten weten we al. Maar kijk eens in je schuur of op zolder: liggen daar nog oude meubels en gebruiksvoorwerpen? Zet bloemen en planten eens in de lades van een oud bureau, de poppenwagen, een klomp, autovelg of grote vaas. Zorg wel dat het water aan de onderzijde altijd kan weglopen.